Sanitair: Erkend installateur zowel bij renovaties als nieuwbouw

Sanitair laat je best plaatsen of vervangen door installateur Van Vlaenderen. Hebt u problemen met uw sanitair: kapotte toestellenlekkages, geen of te weinig warm water, geldverslindende toestanden,  borrelende geluiden, verstoppingen of andere ongemakken? Wilt u naar aanleiding van een verbouwing de badkamer opfrissenrenoveren of optimaliseren? Of zoekt u voor uw nieuwbouwproject een betrouwbare installateur sanitair?
Dan is sanitair Van Vlaenderen uw partner. Wij vormen uw badkamer zonder veel gedoe en in een mum van tijd om tot een eigentijds geheel met forse verhoging van het gebruikscomfort en aanzienlijke verlaging van uw energiefactuur.

Ook bij het plaatsen van sanitair in nieuwbouw zullen we het architecturale plan ten volle benutten: een losstaand badinloopdouche met glazen of steel-look douchewand, kraanwerk inbouw of opbouw en dit in de gewenste kleur (zwart, chroom, geborsteld staal of de nieuwe trend goudkleurig). Uw bestaand toilet is gauw vervangen door een hangtoilet dat heel wat eigentijdser is en het onderhoud van de badkamer vergemakkelijkt. Een design handdoekradiator op maat staat in voor je badkamerverwarming, is handig en geeft extra cachet.
Wenst u het sanitair water voordeliger te verwarmen door de boiler te vernieuwen of dichterbij te brengen? Of nog beter:  via hernieuwbare energiebronnen? Dan kunt u een zonneboiler of warmtepomp met buffervat overwegen. Vraag gerust een prijsofferte voor al uw sanitair of stuur ons een bericht via het contactformulier. Van Vlaenderen: uw loodgieter van de streek; dé vakkundige installateur van sanitair.

bea144 2934e8872c92451f9b4ce45734bc84efmv2
bea144 46a8c1002ac644529efd7e9d8866d053mv2
bea144 37760e4a395f4d40a62377c14f966f62mv2

SANITAIR: HOE BESPAAR JE WATER?

Als installateur sanitair lanceren we hieronder enkele tips om in het huishouden te besparen op het waterverbruik. De aanbevelingen hebben betrekking op uw gedrag en op enkele kleinere ingrepen aan uw installaties sanitair.

  • Algemene besparingstip. Bekijk af en toe de meterteller en ga bij verhoogd verbruik na of zich geen lekken voordoen aan de waterleidingen, chauffagebuizen, keukentoestellen. Professionele lekdetectie kan uitsluitsel geven over de precieze locatie van de lekkage.
  • Water besparen in de badkamer. Een douche nemen in plaats van een bad bespaart je al meer dan de helft water. De douchebeurt kort houden is natuurlijk nog beter. Rationeel douchen wil zeggen: minder dan 5 minuten, water uit bij het inzepen, een spaardoucheknop Andere kleine sanitaire ingrepen om water te besparen in de badkamer zijn: de kranen laten vervangen door mengkranen of thermostatische kranen, een douchestop laten plaatsen. Ook voor de lavabo’s zijn eengreepsmengkranen beter dan aparte kranen voor koud en warm. Een straalregelaar om op de kraan te steken werkt eveneens bezuinigend. Detectoren die water aan en onmiddellijk weer uit zetten zoals reeds in de horeca toegepast, kunnen tevens een optie zijn bij u thuis.
  • Water besparen in het toilet. Een WC met een spaarknop voor de kleine boodschap bespaart al heel wat water. Er bestaan waterbesparende reservoirs. Soms kan een bestaand toilet omgebouwd worden. Waar mogelijk is aansluiting op regenwater in plaats van op leidingwater natuurlijk de max.
  • Water besparen in de keuken. De vaatwassers van tegenwoordig verbruiken veel minder water en hebben tevens een spaartoets. Een goed en regelmatig onderhoud houdt de machine zuinig. Voor warm water in de keuken blijft het interessant de boiler dichtbij te hebben, want wachten tot het water de gewenste temperatuur heeft, leidt tot waterverspilling. Tenzij je het systematisch zou opvangen voor de planten bijvoorbeeld. Een bijkomende miniboiler voor onder de spoelbak bijvoorbeeld is soms het overwegen waard. Bij gebruik van de wasmachine is het kwestie van niet te veel wasmiddel te gebruiken.