badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie, de bestaande situatie uitbreken, lay-out verbeteren, aan- & afvoerleidingen aanpassen, een hangtoilet, inloopdouche, zonneboiler plaatsen waar mogelijk

Nood aan een complete badkamer make-over? Of wenst u graag uw bad te vervangen door een praktische en moderne inloopdouche? Badkamerspecialist Van Vlaenderen neemt de complete badkamerrenovatie voor zijn rekening.

Volgend stappenplan wordt strikt gevolgd:

 • We stellen een nieuwe lay-out op, uitgaande van het architecturaal plan. Ons advies gebeurt vanuit zowel esthetisch als praktisch oogpunt.
 • De te vervangen toestellen, bevloering, chape en muurbekleding breken we uit en brengen we weg.
 • Indien nodig worden aan- en afvoerleidingen vernieuwd.
 • Extra stopcontacten en/of schakelaars zijn soms welkom mits het respecteren van de veiligheidsvoorschriften.
 • We plaatsen de sanitaire inbouwpotjesdoucheroosterhangtoilet-profiel en voorzien alles van aarding.
 • Aanbrengen van vloerisolatie, vloerverwarming en een nieuw toplaagje chape vormen de volgende fase.
 • De gekozen toestellen worden geplaatst: douche of inloopdouche, douchewand, bad, hangtoilet, wastafel(s), badkamermeubel, elektrische verwarming, infraroodverwarming en/of handdoekradiator.
 • Badkamerventilatie inbouwen waar het nodig of wenselijk is.
 • Eindafwerking: de vloeren, plinten, wandtegels plaatsen en voegen; alle schilder- en siliconewerken.
 • Stipte oplevering volgens schema.
bea144 e338cad530a04ba096edb92b2fd814efmv2
bea144 cff4d6dd407a4de2a30c3516fb247f78mv2
bea144 c3660442d7c84b76882c4d929cfd0f12mv2

Badkamerrenovatie: 7 TIPS VOOR 2023

Badkamerrenovatie omvat vele aspecten waar verschillende disciplines aan te pas komen. Meestal is de tijdspanne waarin alles moet gebeuren beperkt tot zeer beperkt. Het resultaat moet op alle punten 100 keer beter zijn dan voorheen: eigentijds, mooi, praktisch, volledig, probleemloos, goed voor decennia ver. Om aan al die voorwaarden te voldoen, zijn zowel de keuze van de aannemer als van de materialen doorslaggevend.

 1. Alles begint bij een goed plan. Bestaande badkamers hebben niet altijd de beste lay-out. Uit een beperkte ruimte het maximum halen, vormt de eerste uitdaging. De technische mogelijkheden en beperkingen laten inschatten door iemand met kennis van zaken, komt van pas. Daarom blijft de keuze voor een aannemer met uiteenlopende ervaring in badkamerrenovatie een logische keuze want iedere situatie is toch weer anders.
 2. De nieuwste badkamermaterialen kenmerken zich door hoog gebruikscomfort, zuinig verbruik, trendy design, prima bij elkaar passend. Soms gebeurt het dat bestaande badkamerelementen worden behouden.
 3. Een vooropgestelde timing vraagt een doordachte planning en organisatie van uw badkamerspecialist.
 4. Elk zijn specialiteit: het is comfortabel om voor elke deeltaak de juiste medewerker in huis te hebben: een ervaren loodgieter, bouwvakker, tegelzetter, chauffagist, schrijnwerker, elektricien. Al die vaklui hebben we in eigen rangen.
 5. Een uitgebreide kennis van de hernieuwbare energietechnieken maakt dat alle mogelijkheden kunnen worden bekeken in functie van het laagst mogelijke energieverbruik, de technische kant van de zaak, uw voorkeuren en comforteisen. Daarom is voortdurende bijscholing van de techniekers belangrijk.
 6. Een nagelnieuwe badkamer moet lang en probleemloos meegaan. Daarom is het belangrijk dat de aansluitingen op professionele wijze gebeuren om lekkages, verstoppingen en geurhinder volledig uit te sluiten. Even belangrijke punten zijn: dat de materialen onbeschadigd ter plekke geraken, mooi recht geplaatst worden, de juiste afloop kennen en de installaties nauwgezet volgens plan en de wettelijke veiligheidsvoorschriften gebeuren.
 7. Tot slot: de prijs is de prijs. Maar het renovatiebudget wordt lang niet altijd en overal gerespecteerd. Er duiken onverwachtse problemen op, sommige artikelen slaan op, gemaakte keuzes blijken onuitvoerbaar te zijn, … Daarom wordt bij voorkeur gekozen voor een aannemer die de situatie uitgebreid bekijkt bij het werfbezoek en op die basis zijn offerte opmaakt.