badkamerrenovatie
Oosterzele

Badkamerrenovatie Oosterzele: de bestaande situatie uitbreken, aan- & afvoerleidingen aanpassen, nieuwe toestellen plaatsen

Badkamerrenovatie te Oosterzele wordt door Van Vlaenderen compleet van A tot Z bedacht, uitgevoerd en mooi afgewerkt binnen de vooropgestelde timing. Nood aan een complete badkamer make-over in Oosterzele?  Of wenst u graag uw bad te vervangen door een praktische en moderne inloopdouche? Want we doen evengoed kleine badkamerrenovaties te Oosterzele.

Volgend stappenplan in badkamerrenovatie te Oosterzele wordt strikt gevolgd:

 • We stellen een nieuwe lay-out op, uitgaande van het architecturaal plan. Ons advies gebeurt vanuit zowel esthetisch als praktisch oogpunt.
 • De oude toestellen, bevloering, chape en muurbekleding breken we uit en brengen alles weg voor recyclage.
 • Indien nodig worden aan- en afvoerleidingen vernieuwd. We bekijken de exacte bepaling van alle aansluitpunten alsook de hoogte ervan tegenover het vloerpas. Dit is anders voor toevoer en afvoer van bijvoorbeeld wastafel, douche, bad,  toilet, uitgietbak.
 • Extra stopcontacten en/of schakelaars zijn soms nodig of dienen aangepast aan de veiligheidsvoorschriften.
 • We plaatsen de sanitaire inbouwpotjesdoucheroosterhangtoilet-profiel en voorzien alles van aarding.
 • Aanbrengen van vloerisolatie, vloerverwarming en een nieuw toplaagje chape vormen de volgende fase.
 • De nieuwe toestellen worden geplaatst: douche of inloopdouche, douchewand, bad, hangtoilet, wastafel(s), badkamermeubel, elektrische verwarming, infraroodverwarming, handdoekradiator, badkamerspiegel, waterkranen.
 • Nieuwe boiler of zonneboiler installeren, liefst zo dicht mogelijk.
 • Badkamerventilatie bouwen we in waar het nodig of wenselijk.
 • Eindafwerking: de vloeren, plinten, wandtegels plaatsen en voegen; alle schilder- en siliconewerken.
 • Stipte oplevering volgens schema.
bea144 e338cad530a04ba096edb92b2fd814efmv2
bea144 cff4d6dd407a4de2a30c3516fb247f78mv2
bea144 c3660442d7c84b76882c4d929cfd0f12mv2

Badkamerrenovatie Oosterzele: WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE KEUZE VAN NIEUWE SANITAIRE TOESTELLEN?

In badkamerrenovatie te Oosterzele omvat moeten de sanitaire toestellen zoals toilet, douche, bad, wastafel, badkamermeubilair, spiegel, badkamerverwarming, waterkranen en wandbekleding zorgvuldig gekozen worden. Binnen uw smaak en huisstijl zijn de belangrijkste factoren: beschikbare ruimte, kenmerken van de bewoners, maximale ergonomie, beschikbaar budget.

 • Keuze tussen klassiek staand toilet of het hippe hang- of inbouwtoilet dat overigens ook de badkamer onderhoudsgemakkelijker maakt. Het zogenaamde douchetoilet deed recentelijk zijn intrede en wint almaar aan populariteit.
 • Voor een douche heb je bij voorkeur ca. 90 cm nodig en echt comfortabel wordt vanaf  110 cm. In eerste instantie moet iedere douche hermetisch waterdicht zijn en blijven. Concept en afwerking zijn dus beiden van groot belang. Er bestaan vele alternatieven inzake douchebak, douchewanden en douchedeur. Een inloopdouche lijkt voor een aantal onder ons wel de absolute top maar lukt niet overal. Een 100% afwerking blijft delicaat vakmanschap.
 • Ruimere badkamers en gezinnen met jonge kinderen beschikken nog wel eens over een vrijstaand bad of een bad met omkasting, uitgerust met thermostatische of mengkranen. Een bad nemen brengt mensen tot rust en bezinning. Het is weggelegd voor echte levensgenieters die er tijd voor over hebben.
 • Wastafel(s), voorzien van mengkranen en veelal geïntegreerd in meubilair, vormen in feite het centrale thema van je badkamer. We maken onder badkamermeubels onderscheid tussen staande en hangende modellen. Een bijgaande badkamerspiegel, al dan niet verwarmd, maakt het geheel compleet. In kleine badkamers wordt er soms kamerbreed gegaan.
 • Elektriciteit, verlichting en verwarming in badkamers zijn onderhevig aan een heel aantal veiligheidsvoorschriften, waarbij als belangrijkste: de afstanden tot de stopcontacten en de verplichte differentieelschakelaar. Daardoor komt elektrocutie nog zelden voor. Voor vochtige ruimtes gelden overigens andere spelregels wat gebruikscomfort betreft.
 • Badkamerwanden vragen een waterdichte afwerking en worden dikwijls van faiences, kunststoftegels, -platen, betonstuc of micromortel voorzien.

 

Badkamerrenovatie In Oosterzele: 7 TIPS VOOR 2023

Badkamerrenovatie in Oosterzele omvat vele aspecten waar verschillende disciplines aan te pas komen. Meestal is de tijdspanne waarin alles moet gebeuren beperkt tot zeer beperkt. Het resultaat moet op alle punten 100 keer beter zijn dan voorheen : eigentijds, mooi, praktisch, zonder problemen, goed voor een decennia ver. Om aan al die voorwaarden te voldoen, zijn zowel de keuze van de aannemer als van de materialen essentieel.

 1. Alles begint bij een goed plan. Bestaande badkamers hebben niet altijd de beste lay-out. Uit een beperkte ruimte het maximum halen, vormt de eerste uitdaging. De technische mogelijkheden en beperkingen juist laten inschatten door iemand met kennis van zaken, komt goed van pas. Daarom blijft het opteren voor een aannemer met uiteenlopende ervaring in badkamerrenovatie een logische keuze want iedere situatie is toch weer anders.
 2. De nieuwste badkamermaterialen kenmerken zich door hoog gebruikscomfort, zuinig verbruik, trendy design, goed bij elkaar passend. Soms gebeurt het dat bestaande badkamerelementen worden behouden.
 3. Een vooropgestelde timing vraagt een doordachte planning en organisatie van uw badkamerspecialist.
 4. Elk zijn specialiteit: het is comfortabel om voor elke deeltaak de juiste medewerker in huis te hebben: een ervaren loodgieter, bouwvakker, tegelzetter, chauffagist, schrijnwerker, elektricien. Al die vaklui hebben we in eigen rangen. Dus geen wachttijden tussen aannemer A en B.
 5. Een uitgebreide kennis van de hernieuwbare energietechnieken maakt dat alle mogelijkheden kunnen worden bekeken in functie van het laagst mogelijke energieverbruik, de technische implicaties, uw voorkeuren en comforteisen. Daarom is continue bijscholing van de techniekers belangrijk.
 6. Een nagelnieuwe badkamer moet lang en probleemloos meegaan. Daarom is het belangrijk dat de aansluitingen op professionele wijze gebeuren om lekkages, verstoppingen en geurhinder volledig uit te sluiten. Even belangrijke punten zijn: dat de materialen onbeschadigd ter plekke geraken, mooi loodrecht geplaatst worden, het juiste debiet qua afloop kennen en bovenal: dat de installaties volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften gebeuren.
 7. Tot slot: de prijs is de prijs. Maar het renovatiebudget wordt lang niet altijd en overal gerespecteerd. Er duiken onverwachtse problemen op, de prijzen slaan op, gemaakte keuzes blijken onuitvoerbaar te zijn, … Daarom wordt bij voorkeur gekozen voor een aannemer die de situatie uitgebreid bekijkt bij het werfbezoek en op die basis zijn gedetailleerde offerte opmaakt.