badkamerrenovatie
Hamme

Badkamerrenovatie Hamme: de bestaande situatie uitbreken, aan- & afvoerleidingen aanpassen, nieuwe toestellen plaatsen

Badkamerrenovatie te Hamme wordt door Van Vlaenderen compleet van A tot Z bedacht, uitgevoerd en mooi afgewerkt binnen de vooropgestelde timing. Nood aan een complete badkamer make-over in Hamme?  Of wenst u graag uw bad te vervangen door een praktische en moderne inloopdouche? Want we doen evengoed kleine badkamerrenovaties te Hamme.

Volgend stappenplan in badkamerrenovatie te Hamme wordt strikt gevolgd:

 • We stellen een nieuwe lay-out op, uitgaande van het architecturaal plan. Ons advies gebeurt vanuit zowel esthetisch als praktisch oogpunt.
 • De oude toestellen, bevloering, chape en muurbekleding breken we uit en brengen alles weg voor recyclage.
 • Indien nodig worden aan- en afvoerleidingen vernieuwd. We bekijken de exacte bepaling van alle aansluitpunten alsook de hoogte ervan tegenover het vloerpas. Dit is anders voor toevoer en afvoer van bijvoorbeeld wastafel, douche, bad,  toilet, uitgietbak.
 • Extra stopcontacten en/of schakelaars zijn soms nodig of dienen aangepast aan de veiligheidsvoorschriften.
 • We plaatsen de sanitaire inbouwpotjesdoucheroosterhangtoilet-profiel en voorzien alles van aarding.
 • Aanbrengen van vloerisolatie, vloerverwarming en een nieuw toplaagje chape vormen de volgende fase.
 • De nieuwe toestellen worden geplaatst: douche of inloopdouche, douchewand, bad, hangtoilet, wastafel(s), badkamermeubel, elektrische verwarming, infraroodverwarming, handdoekradiator, badkamerspiegel, waterkranen.
 • Nieuwe boiler of zonneboiler installeren, liefst zo dicht mogelijk.
 • Badkamerventilatie bouwen we in waar het nodig of wenselijk.
 • Eindafwerking: de vloeren, plinten, wandtegels plaatsen en voegen; alle schilder- en siliconewerken.
 • Stipte oplevering volgens schema.
bea144 e338cad530a04ba096edb92b2fd814efmv2
bea144 cff4d6dd407a4de2a30c3516fb247f78mv2
bea144 c3660442d7c84b76882c4d929cfd0f12mv2

Badkamerrenovatie Hamme: WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ DE KEUZE VAN NIEUWE SANITAIRE TOESTELLEN?

In badkamerrenovatie te Hamme omvat moeten de sanitaire toestellen zoals toilet, douche, bad, wastafel, badkamermeubilair, spiegel, badkamerverwarming, waterkranen en wandbekleding zorgvuldig gekozen worden. Binnen uw smaak en huisstijl zijn de belangrijkste factoren: beschikbare ruimte, kenmerken van de bewoners, maximale ergonomie, beschikbaar budget.

 • Keuze tussen klassiek staand toilet of het hippe hang- of inbouwtoilet dat overigens ook de badkamer onderhoudsgemakkelijker maakt. Het zogenaamde douchetoilet deed recentelijk zijn intrede en wint almaar aan populariteit.
 • Voor een douche heb je bij voorkeur ca. 90 cm nodig en echt comfortabel wordt vanaf  110 cm. In eerste instantie moet iedere douche hermetisch waterdicht zijn en blijven. Concept en afwerking zijn dus beiden van groot belang. Er bestaan vele alternatieven inzake douchebak, douchewanden en douchedeur. Een inloopdouche lijkt voor een aantal onder ons wel de absolute top maar lukt niet overal. Een 100% afwerking blijft delicaat vakmanschap.
 • Ruimere badkamers en gezinnen met jonge kinderen beschikken nog wel eens over een vrijstaand bad of een bad met omkasting, uitgerust met thermostatische of mengkranen. Een bad nemen brengt mensen tot rust en bezinning. Het is weggelegd voor echte levensgenieters die er tijd voor over hebben.
 • Wastafel(s), voorzien van mengkranen en veelal geïntegreerd in meubilair, vormen in feite het centrale thema van je badkamer. We maken onder badkamermeubels onderscheid tussen staande en hangende modellen. Een bijgaande badkamerspiegel, al dan niet verwarmd, maakt het geheel compleet. In kleine badkamers wordt er soms kamerbreed gegaan.
 • Elektriciteit, verlichting en verwarming in badkamers zijn onderhevig aan een heel aantal veiligheidsvoorschriften, waarbij als belangrijkste: de afstanden tot de stopcontacten en de verplichte differentieelschakelaar. Daardoor komt elektrocutie nog zelden voor. Voor vochtige ruimtes gelden overigens andere spelregels wat gebruikscomfort betreft.
 • Badkamerwanden vragen een waterdichte afwerking en worden dikwijls van faiences, kunststoftegels, -platen, betonstuc of micromortel voorzien.

 

Badkamerrenovatie te Hamme: wat zijn de OVERIGE aandachtspunten

Badkamerrenovatie in Hamme omvat heel wat aspecten waar verschillende disciplines aan te pas komen. In de meeste gevallen is de tijdspanne waarin alles moet gebeuren beperkt tot zeer beperkt. Daarom:

 • zijn planning en organisatie van uw badkamerspecialist noodzakelijk,
 • is het nodig voor elke deeltaak de juiste medewerker in huis te hebben: een goede loodgieter, bouwvakker, tegelzetter, chauffagist, schrijnwerker, elektricien. Al die vaklui hebben we in huis.
 • Een uitgebreide kennis van de nieuwe energietechnieken maakt dat alle mogelijkheden kunnen worden overwogen in functie van het laagst mogelijke energieverbruik, de technische implicaties, uw voorkeuren en comforteisen.
 • Uiteenlopende ervaring met badkamerrenovatie in Hamme blijft een absolute must want elke situatie is anders.
 • Een nagelnieuwe badkamer moet duurzaam zijn en heeft een heel aantal jaren mee te gaan zonder dat er problemen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat de aansluitingen op professionele wijze gebeuren om lekkages, verstoppingen of geurhinder te voorkomen. Even belangrijke punten hebben te maken met de materialen die liefst kwalitatief en eigentijds zijn, goed bij elkaar passen en mooi recht geplaatst worden.