Isolatiewerken Sint-Amandsberg

Isolatiewerken Sint-Amandsberg aan woningen en daken met PIR, PUR, of XPS door een geregistreerd aannemer voor dak en gevel

In woningen, appartementen, kantoor- en bedrijfsgebouwen plaatsen we akoestische en thermische isolatie te Gent teneinde de isolatienormen te behalen of te overschreiden. De isolatiewerken voeren we uit overal waar noodzakelijk: dakisolatie, zoldervloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kelderisolatie, isolatie van buizen, luchtdichting. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn PUR, PIR, EPS, XPS, glaswol, rotswol, vacuümisolatie.

Isolatietips

Wat is de beste isolatie voor een huis

De isolatietips hebben we trachten op te lijnen in volgorde van belangrijkheid maar evident is iedere situatie weer anders. De verdeling van het geschatte warmteverlies gaat min of meer als volgt: dak 30%, muren 20%, ramen 10%, luchtverversing 15%, vloeren 10%, koudebruggen 5 tot 10%, al de overige: 5%.
De tips gelden evenzeer voor appartements- of bedrijfsgebouwen, kantoren, openbare gebouwen zoals scholen, tehuizen, besturen enz.

• Warmte stijgt dus het dak isoleren is prioritair. Er zijn nog oude woningen die geen dakisolatie noch onderdak hebben. Dit soort werken lijkt altijd omvangrijker dan in werkelijkheid. Soms zijn de bestaande dakpannen nog goed en kunnen ze gerecupereerd worden.
• Daar waar deze niet wordt gebruikt, volstaat het in principe van de isolatie gewoon op de zolder te leggen. Zoldervloerisolatie komt goedkoper uit en het verkleint ineens het op te warmen volume. De combinatie dakisolatie – zolderisolatie zorgt voor een maximale isolatieschil natuurlijk.
• De muren isoleren bij verbouwingswerken kan op verschillende manieren. Men kan, indien mogelijk, de bestaande spouw opvullen met isolatie, of tegen de binnenmuur isolatieplaten zetten, ofwel aan de kant van de buitenmuur werken en daarna afwerken met een voorzetoplossing, bijvoorbeeld sidings, panelen, strips, bepleistering. Bouwtechnisch geniet deze laatste oplossing de voorkeur maar ze is niet overal mogelijk.
• Werken van isolatie uitvoeren aan annexen zoals garages of bijkeukens vormen heel zeker een substantiële bijdrage.
• Het schrijnwerk en de beglazing vervangen door dubbel of triple glas, ook HR++ of HR+++ glas genoemd, zijn aangewezen, zeker waar nog enkel glas aanwezig is.
• De structurele tekorten die voor koudebruggen zorgen in orde brengen maakt in wintertijd en bij guur weer heel wat verschil. Koudebruggen doen zich voor om en rond rolluikkasten, vensterbanken, het buitenschrijnwerk of onderaan de spouw en ter hoogte van de vloerplaat, … Tegelijk bieden ze oplossing voor condens- en vochtproblemen die zich voordoen. Hier en daar hebben recentere woningen er zelfs mee te kampen.
Vloerisolatie, al dan niet gecombineerd met vloerverwarming, kan evenzeer energiebesparing opleveren. Vloerisolatie gaat bij nieuwbouw of bij grondige renovaties; voor vloerverwarming moet er voldoende inbouwhoogte voorhanden zijn.
• De aanvoerbuizen voor sanitair warm water isoleren maakt dat het water rapper ter plaatse is op de gevraagde temperatuur en zorgt indirect dus ook voor waterbesparing.
• Tenslotte bestaan een aantal doe-het-zelf tips met kleinere impact maar alle beetjes helpen. Folie achter de radiatoren plakken, de gevallen waar de brievenbus in huis zit: beter afkitten, luiken en/of overgordijnen in huis halen en actief gebruiken, idem dito voor rolluiken. Ook tochtmatjes en tochtstrippen dragen bij.

Wij kunnen uw situatie snel even doorlichten en het gepaste advies geven, mede in functie van uw beschikbaar budget.

Voor en nadelen van EPS en PIR 1
bea144 d8e65b536c1c4f37a75f4707341d4820mv2